I DN den 12/8 breder som vanligt Alex Schulman ut sig. Dagens rubrik säger vad det rör sig om:

Det borde ses som en tragedi att färre människor invandrar till Sverige

Han liksom stora delar av det vänsterliberala etablissemanget pläderar alltså för en öppen invandring. Han tycks inte ha sett hur klanernas våld härjar i Sverige. Inte heller att tjugo år av misslyckad invandring – eller snarare ofattbar inflyttning då det rör sig om en miljon under tio år – skapat utanförskap och bidragsberoende. Han ser bara en dröm om multikultur i sämsta hippiestil. Så funkar vänsterliberalismen. Politiska drömmar och en överdriven frihetsideologi leder till samhällsproblem.

Dagdrömmarna skapar med andra ord faktaresistens. De leder därför till enorma samhällsproblem. Min ungdoms liberaler stod stadigt i nationens intressen och vårdandet av den svenska ekonomin och skolan. Den nutida vänsterliberalismen är ett bönemöte av förvirrade idéer för praktisk handling.

Eliten, dvs det politiska och kulturella skikt som Schulman tillhör, har råd och orkar att klara det multietniska samhället och att leva i drömmarnas värld. Men det svenska folk som drabbas av döden i förorterna skrattar inte. Man oroas av stök i skolor och hård konkurrens om bostäder och jobb. Därför protesteras det just nu i Storbritannien.

Under tiden lever Schulman i sin egen värld. Och DN hjälper honom att fördriva tiden. Tankklösa vänsterliberaler har förstört det svenska samhället. Dagens moderater vacklar tillsammans med bönernas KD. Det är dystert.

Torsten Sandström

Please follow and like us: