Höga socialdemokrater samlar sig nu för kommande valrörelse. Den kommer att bli en terror som nästan är värre än den partiet bär huvudansvaret för i våldets förorter. Vi har hört en före detta minister och kvinnoförbundets ordförande plädera för en kraftig sänkning av arbetstiden i lagstiftningen. Och i dagarna säger en annan höjdarsosse att kommunernas ökande förluster måste tas över att staten.

Båda reformerna visar på bristande insikt i det svenska samhällets grundläggande behov. Många svenskar – inte alla – måste jobba mer och inte mindre. Och om kommuner och landsting slipper vända på slantarna – spara – släpps en våg av ofinansierade satsningar loss. Att följden blir kraftigt ökade skatter är klart. Båda sossekraven går stick i stäv mot nationens behov av mer personlig frihet och mindre politik.

Den kommande valrörelsen blir alltså svår. Många svenskar saknar politisk insikt i ekonomiska frågor. Man går därför ofta på förslag av den typ som ekonomer kallar fria luncher. De två sossekraven kan förefall härliga, men den ekonomiska verkligheten är bister. Det senare vet förstås några inom S-partiets ledning. Men man struntar i det. Ty nu gäller det den politiska makten över Sverige. Och den ska man gripa tillsammans med vettvillingar inom V-partiet som – för att visa vad de går för – vänslas med Hamas och Venezuelas Maduro.

I Sverige är medierna upptagna med att skälla på Jimmy Åkessons parti. Han är inte min dröm, men V och ännu en sosseregim är en mardröm. Skriv upp det!

Torsten Sandström

Please follow and like us: