DN, den svenska dagstidning som mest excellerar i politiskt korrekta utsagor, står den 23/6 med brallorna nere, ordagrant. Tidningens journalister som annars varje dag förfäras över dem som avkodar N-, Z- och L-orden gör denna dag ett grovt påhopp på en av människans närmaste anhöriga, neandertalarna.

Vad sägs om rubriken:

Neandertalsex gav oss mängder med dåliga gener

Tanken är förstås att homo sapiens avlat barn med neandertalare, dvs med personer som är så nära oss genetiskt att fortplantning kan se. Rubriken kan faktiskt läsas som en varning för dåliga gener genom rasblandning. Alla vänsterliberaler på tidningen borde skämmas!

Jag är varken pryd eller förespråkare av den politiskt korrekta moral som svensk vänster visar i rasfrågor. Bara mitt val av ordet ras får säkert DN:s redaktion att gripa pekpinnen och skria. Men själva åstadkommer DN:s anställda således ett fatalt övertramp av sina egna regler för åsiktskorridoren.

Det är egentligen hög komik. Men snarast ett tecken på en sjuka som DN inte själv kan hantera. I syfte att försöka vara rolig i rubriksättningen bryter DN med sin egen hederskodex.

Ha, ha , ha så dumt. Ett tecken på just en sjukdom hos den tidning som tror sig publicera med flaggan i topp.

Torsten Sandström

Please follow and like us: