I förrgår såg jag på invigningsceremonin inför Paris-OS. Det var en seg historia, som blev än långsammare på grund av valet av en regatta på Seine. I ställer för en snabb marsch in på sportens arena blev det en kulturpolitisk manifestation efter Hollywoods mönster. Tanken var att framhålla Frankrikes storhet. Men den drunknade i ett tradigt jippo med skrällande musik och takklättringar. Flera tusen deltagare i massdanser. Kostnaden i miljardklassen visar att Macrons eliter slösar lika frisk som Solkungen då han lät bygga slottet i Versailles.

Och så förstås den vanliga politiska korrektheten som ständigt måste tryckas i halsen på publiken. Alla minoriteter fick ta plats just för att visa på den rätta jämlikheten, trots att ingen kunde ifrågasätta det tema av jämlikhet sin raden av minst 200 deltagande nationer innebar. Frankrikes tio främsta feminister i historien hyllades därför med gyllene statyer så att elitens av arga vänsterkvinnor skulle hållas tyst. Kronan på verket var en rad transpersoner som spelade upp sin variant av da Vincis nattvard. Den sista måltiden eller slutet för olympiader? Man kunde knappast förstå om hela spektaklet rörde sig om en melodifestival eller en OS-invigning. Sydsvenskans journalist var uppenbarligen supernöjd, som den vanligt egotrippade rubriken pekar på:

Albin Arrling:
Merci, nu kunde vi queers också få spegla oss i en OS-invigning

Helheten var en uppvisning i PK-ism i stället för sport. Det visar enligt min mening att OS-spektakel sedan länge är förlegade. Det illustrerades även av att Macron med fru stod ensamma på en plattform mitt i ösregnet. Ett oerhört påkostat spektakel blev dyngsurt. En tydligare illustration till Frankrikes politiska dilemma kunde knappast tänkas. Eliten slänger bort folkets pengar.

Macron och OS-rörelsens korrupta bossar är förhoppningsvis på väg ut… Även vi många som inte är queer men vill se bra sport i lämpliga doser. Det räcker mer än väl med separata VM-tävlingar i de sporter som vanligt folk intresserar sig för.

Torsten Sandström

Please follow and like us: