Mordet på en fjortonårig flicka i Landskrona pekar enligt min mening på en djup sjuka i mediesamhället. Nu tänker jag inte på vänsterpolitisk indoktrinering genom press, radio och teve, något som är illa nog, utan på den våldskultur som svenska och utländska medier och spelföretag sprider.

För några år sedan var det två tjejer i Vetlanda som dömdes för ett dödligt överfall på en kvinnlig kompis. Och nu ännu yngre tjejer i Landskrona. För att inte tala om det tunga klanvåld som håller Sverige i ett dödligt grepp och där en storskalig invandring – utan chans till rimlig integration – är huvudorsaken.

Min tes i några bloggar (och krönikor i Bulletin) är att människor vänjs vid det våld som ständigt vevas upp i medierna. Våldet framstår som rimliga reaktioner i olika situationer, särskilt från människor som upplever något slags desperation och en vilja att ta lagen i egna händer. Det är givetvis inte vad medieföretagen önskar, men det är ändå en naturlig effekt av det massiva mediala våld som i åratal sköljt över samhället. Dag efter dag, timme efter timme. Även de företag som kallar sig Public service deltar i denna destruktiva skolning av unga och äldre. Man gör det till och med genom eviga sk trailers som spelas upp (i stället för företagsreklam) flera gånger per dag. Och för detta våld tvingas du och jag att betala genom tvångsavgifter!

Okej att det rör sig om en internationell rörelse. Den är självfallet svår att stoppa i och med att den göder gigantiska medieföretag som lockar människor till våldet, på samma vis som till offentliga avrättningar förr i tiden. Men det utesluter inte att vettiga människor startar en rörelse mot det samhällsfarliga och onyttiga dödandet. Det är nödvändigt då kittet mellan medborgarna stegvis löses upp, något som vi ser i Landskrona och i klanernas framfart i storstäderna.

En demokratisk stat måste försvara sig mot skeenden som tär på tilliten till samhället och lagen. Politikernas tystnad visar på deras beroende av medierna. Det rör sig om nåt som påminner om en sammansvärjning, med andra ord.

Torsten Sandström

Please follow and like us: