Häromdagen meddelades det att Norge, Spanien och Irland erkänner Palestina som stat. Jag menar att det som hänt är något allvarligt. Man skänker det folk – som låtit Hamas´terrorrister starta krig och försätta regionen i olycka – ett erkännande. Mitt under brinnande krig sträcks en hand ut till de islamska krigarna.

Tragikomiskt är att ta del av media som berättar att Margot Wallström – om läsarna minns henne – slår sig för bröstet och menar att hon som utrikesminister (i vår svenska avkrok) haft rätt. Beviset är: Sverige har redan erkänt Palestina. Precis som att en andra olycka bevisar att det första eländet varit något gott.

Genom erkännanden ökas palestiniernas förhandlingsstyrka i någon mån. Det är inte alls vad som behövs. Genom dåraktig hamaspolitik har det palestinska folket försatt sig i en svår situation. Denna svaghet kan vara en bra grund för att tvinga bort Hamas och få ett nytt ungt och förnuftig ledarskap inom regionen. Ett ledarskap som kan driva kloka förhandlingar om fred och kanske en tvåstatslösning. En från islam mer oberoende front måste gynnas. Detta tillstånd främjas inte av kramar till PLO:s korrupta gamla koryféer, vilka tror sig driva en statsbildning, som i själva verket är ett katastrofalt samhälle med svält, ruiner och muslimska dödsoffer.

Margot Wallström har inte lärt sig läxan att en olycka kommer sällan ensam. Hon har i stället tagit täten i eländets parad. Och dragit in Sverige sossarnas och svenska mediers drömvärld. Att den nya svenska regeringen duckar är ett tecken på dess svaghet. Och att det tyvärr är sossarnas ideologi som fortfarande gäller i Sverige.

Jag konstaterar dagligen hur svenska medier utan tydliga förbehåll kritiserar Israel. Förvisso för Netanyahu en bedrövlig inrikespolitik. Men genom kritiken av Israel förminskas terrorregimen Hamas. Genom att gömma sig bland civila – och hjälpas av dem – kommer naturligtvis åtskilliga oskyldiga palestinska barn att dödas. Den grundläggande orsaken är inte Israels folkrättsliga krig, utan Hamas terror som startat kriget och raserat Gaza.

Att SVT Rapport och Aktuellt ständigt rapporterar om civilas död utan denna förklaring är ett tecken på att public service tagit ställning mot Israel. Tyvärr spelar man Hamas i händerna. På svenska skattebetalares bekostnad!

Torsten Sandström

Please follow and like us: